آیا گوشتهای فرآوری شده برای سلامتی مضر هستند؟
به گفته کارشناسان، خوردن بیش از حد بیکن، سوسیس، هات داگ، گوشت کنسرو شده یا گوشت ناهار - گوشتی که به نوعی برای حفظ یا طعم دادن به آن فرآوری شده است - برای سلامتی مضر است.
تعدادی از مطالعات، ارتباط بین گوشت فرآوری شده و انواع مختلف سرطان و همچنین بیماریهای قلبی و دیابت را نشان دادهاند.
به گفته فرانک هو، استاد تغذیه و اپیدمیولوژی فردریک جی. استار و رئیس بخش تغذیه در دانشگاه هاروارد، «شواهد فعلی نشان میدهد که هرچه مصرف گوشت فرآوری شده بیشتر باشد، خطر ابتلا به بیماریهای مزمن و مرگ و میر بیشتر است.»
مضرات اصلی سوسیس و کالباس
وجود نیترات و نیتریت: این مواد برای حفظ رنگ و ماندگاری استفاده میشوند، اما در بدن به نیتروزآمین تبدیل میشوند که مادهای سرطانزاست
نمک زیاد: مقدار نمک در بسیاری از انواع سوسیس حتی از یک پاکت چیپس بیشتراست ! این موضوع باعث افزایش فشار خون، خطر سکته قلبی و مغزی، و بیماریهای کلیوی میشود
چربی اشباعشده بالا: مصرف زیاد این محصولات باعث افزایش کلسترول بد (LDL) و در نتیجه بیماریهای قلبی و عروقی میشود
مواد نگهدارنده و افزودنیها: این ترکیبات میتوانند سیستم ایمنی بدن رو تضعیف، و روی پوست و سلامت عمومی تأثیر منفی بگذارند
پروتئین بیکیفیت و دیر هضم: سوسیس و کالباس از گوشتهای فرآوریشده و گاهی نامرغوب تهیه میشوند که جذب پروتئین انها پایین و هضم شان سختتر می باشد.
اگر به دنبال جایگزینهای سالم و بهتر می باشید بهتر است از
• گوشت تازه مثل مرغ، ماهی یا گوشت گوساله
• غذاهای گیاهی پروتئینی مثل عدس، نخود، و لوبیا
• همبرگر خانگی با مواد طبیعی و بدون افزودنی استفاده نمایید.