شبکه بهداشت و درمان طرقبه شاندیز

آیا گوشت‌های فرآوری شده برای سلامتی مضر هستند؟

آیا گوشت‌های فرآوری شده برای سلامتی مضر هستند؟

 

به گفته کارشناسان، خوردن بیش از حد بیکن، سوسیس، هات داگ، گوشت کنسرو شده یا گوشت ناهار - گوشتی که به نوعی برای حفظ یا طعم دادن به آن فرآوری شده است - برای سلامتی مضر است.

تعدادی از مطالعات، ارتباط بین گوشت فرآوری شده و انواع مختلف سرطان و همچنین بیماری‌های قلبی و دیابت را نشان داده‌اند.

به گفته فرانک هو، استاد تغذیه و اپیدمیولوژی فردریک جی. استار و رئیس بخش تغذیه در دانشگاه هاروارد، «شواهد فعلی نشان می‌دهد که هرچه مصرف گوشت فرآوری شده بیشتر باشد، خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن و مرگ و میر بیشتر است.»

مضرات اصلی سوسیس و کالباس

 وجود نیترات و نیتریت: این مواد برای حفظ رنگ و ماندگاری استفاده می‌شوند، اما در بدن به نیتروزآمین تبدیل می‌شوند که ماده‌ای سرطان‌زاست

نمک زیاد: مقدار نمک در بسیاری از انواع سوسیس حتی از یک پاکت چیپس بیشتراست ! این موضوع باعث افزایش فشار خون، خطر سکته قلبی و مغزی، و بیماری‌های کلیوی می‌شود

چربی اشباع‌شده بالا: مصرف زیاد این محصولات باعث افزایش کلسترول بد (LDL) و در نتیجه بیماری‌های قلبی و عروقی می‌شود

مواد نگهدارنده و افزودنی‌ها: این ترکیبات می‌توانند سیستم ایمنی بدن رو تضعیف، و روی پوست و سلامت عمومی تأثیر منفی بگذارند

پروتئین بی‌کیفیت و دیر هضم: سوسیس و کالباس از گوشت‌های فرآوری‌شده و گاهی نامرغوب تهیه می‌شوند که جذب پروتئین انها پایین و هضم شان سخت‌تر می باشد.

 

اگر به دنبال جایگزین‌های سالم و بهتر می باشید بهتر است از

 • گوشت تازه مثل مرغ، ماهی یا گوشت گوساله

• غذاهای گیاهی پروتئینی مثل عدس، نخود، و لوبیا

• همبرگر خانگی با مواد طبیعی و بدون افزودنی استفاده نمایید.